skip to content

Het koor

Het Interkerkelijk Vrouwenkoor "Euterpe" werd op 27 april 1993 opgericht. Na een concertreis van het Interkerkelijk Mannenkoor "Euterpe" ontstond er een grote behoefte om naast het mannenkoor, een vrouwenkoor op te richten. Onder leiding van een aantal enthousiaste mannen werd deze behoefte ook werkelijkheid.


Op dinsdagavond 17 augustus kon het koor van start gaan met 41 leden. De leiding was in handen van dirigent Dick van Asselt, eveneens de dirigent van het mannenkoor. Met haar dirigent studeerde het koor een breed repertoire van klassieke muziek tot operette en musical.

Er werden concerten gegeven en meegewerkt aan vele kerkdiensten. Ook vonden er regelmatig optredens plaats met andere koren van Dick van Asselt.

In 2001 nam Gerwin van der Plaats de dirigeer-stok over van Dick van Asselt. Het betekende een enorme uitdaging voor hem zich in een andere wereld dan die van de gemengde koren te begeven.

In 2003 was dit concert voor het koor extra speciaal omdat zij toen de première had van de uitvoering van kerstoratorium voor vrouwenkoor. "Een nieuw begin" van Johan Bredewout. Daarnaast zijn ook de tweejaarlijkse Passie-Paasconcerten bijzondere hoogtepunten voor het koor.


In 2013 nam Arie Moll de dirigeer-stok over van Gerwin van der Plaats

 

    

De wekelijkse repetitie iin de Ichthuskerk Voorthuizen

Volg ons op Twitter :

Copyright © 2010 Interkerkelijk Vrouwenkoor Euterpe Voorthuizen | Website Templates by Tradebit | Powered by Website Baker

[[ShortLinks]]